Ulusal yayın yapan bir kanaldaki diziden bahsedeceğim. …..TEPE adlı bu dizide son birkaç aydır senaryo ile inceden inancımıza haksız bir saldırı yapılıyor.

Dizide Şia fıkhında yer alan Muta nikahını iftira i bir şekilde lanse ederek karalama çabasına girilmiş.Kasım adlı bir devrim muhafızı karakteri (üniforması komşu bir ülkenin askeri birliği ile benzetilmiş aynı zamanda o ülkenin bayrağını da birkaç defa ilgili Kasım karakterinin mekanında göstermişlerdir.)zorla kadınları alıkoyup kendisi ve emrindeki askerlerle muta nikahı kıyıyor. Bazen dakikalık bazen saatlik gibi üstelemeli kelimelerle…

Aklı selim düşünceden uzak, bu milletin içinde o fıkıh mensubu insanları rencide edici,toplumu din,dil,ırk,mezhep ayrımcılığına nefretle sevk eden böyle bir yayının hala neden durdurulmadığını ya da uyarılmadığını anlamakta zorlanıyorum. Camiamızdaki hukukçularımızın ve diğer duyarlı insanlarımızın bu ayrımcılığa karşı adım atmalarını diliyorum.

Hiçbir kimsenin bu ülkede yaşayan insanları ayrıştırmaya,birbirlerine karşı yanıltıcı ve birlikten uzaklaştırıcı yayın yapmaya hakkı yoktur. Her aklı selim bireyin bu tür yayınlara karşı elinden geleni yapması en azından izlememesi gerektiği kanaatindeyim.

Yorumlar

Hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın

Yorum Yaz

To Top ↑